projet habitats

Mericourt

PLAN
Restructuring an apartment
CLIENT
Private
PROJECT MANAGER
Malabar architects

LOCALISATION
PARIS 11 [75]
BUDGET
Non-disclosed.
SURFACE area
32m²

STATUT
Delivered
YEAR
2017

 

 

 

 

 

The initial request was to renovate a small apartment in the 11th arrondissement of Paris to use it as a rental property. The choice here was to create a sleeping area while maintaining a luminous kitchen/living area.

The living area is organized along the entire length or the façade and opens onto two large windows. A custom wood structure was designed to separate the living area from the bedroom and kitchen.

This structure permits a separation of the spaces and natural light in the bedroom. There are a number of storage spaces on both the day and night side of the structure and ends on the countertop, creating extra shelving in the kitchen.

The bathroom and the kitchen were inverted to create a larger bathroom.

The sober color scheme puts the focus on the kitchen counter top. A beautiful terrazzo with yellow, green, and blue accents.