projet tertiary

St-Yriex-La-Perche

PLAN
Planning of a notary’s office
CLIENT
Private
PROJECT MANAGER
Malabar architects

LOCATION
ST-YRIEX-LA-PERCHE [87]
BUDGET
Non-disclosed.
SURFACE AREA
250m²

STATUS
In progress
YEAR
Expected delivered in 2018

 

The project consists of transforming a medical analysis lab into a Notary’s office.

On the ground floor are located the customer reception areas: reception, secretariat, office of the notary and his assistant. The reception is redesigned to create a comfortable waiting room and a semi-isolated secretarial corner, allowing to preserve the confidentiality inherent to the trade, while being able to control the entrances / exits of the premises.

Upstairs are the offices, as well as social spaces for employees: a very generous open space with 4 seats, an accounting office, an executive office, and a relaxation area.

The layout, composed of commercial furniture assembled and transformed, allows both to multiply the storage spaces, while delimiting differentiated work spaces between each collaborator. In the wall units, wooden niches were created, designed to break the linear rhythm of these tall elements.